2010. február 22., hétfő

farsangi csobbanás

Reggel 9 óra, vasárnap. Átszűrődnek a napsugarak a redőny résein át, nehézkes ébredés.
Dehát hiszen süt a nap, ébresztő! Gyors meteó kémlelés de biza orkán mindenütt, kivéve talán az ország nyugati részét, aholis ragyogás, kellemes szellő. Magunkhoz csábítottunk mégegy punnyadó ernyőst és nekivágtunk a Csobánc felé vezető útnak. Rég nem láttuk ilyen kéknek az eget.. éreztem, ahogy az egész testem feltöltődik energiával..Nem sikerült autóval megközeltíteni a hegyet, szinte patakot formázva csobogott le az olvadt lé, dagonya az út, ígyhát leparkoltunk a DKi leszállónál és irány a csúcs. Az erdőben ahova behatolt a napocska, már már teljesen kiszáradt az avar, a hó is csak foltokban maradt meg és a hőmérséklet is kimondottan kellemes volt. Felértünk, már páran készülődtek de még nem repült senki. Néhány élénkebb szélökés mellett pedig repülhetőnek tűnt az idő. Ja és hát a látvány, az nyálcsorgató.. körbenézve mindenfelé pattantak ki a kis kumók, szabályos felhőutat képezve, csalogatva.. Még lent szemügyre vettük a leszállót szinte törölköző száraz, starhely ugyanolyan.


A szélirány nyugati, inkább kissé délnyugati volt, át is csattogtunk a DNYi starthelyre, ahol aztán szárnybotongatás után gyorsan felültünk az égre. Olybá tűnt, mintha az őszi események ismétlődnének, annyi különbséggel, hogy benne volt a levegőben a természet éledezésének hangulata. Köszöntek egymásnak a kis kedves termikek és Vulva, rég érezték már egymást :) még barátságosak voltak az emelések, inkáb csak szurkálódtak, csipkelődtek..

Volt sok sikeres visszaszállás, különösebb repesemény nem történt.. egyszerűen csak élvezkedtünk. Minden tartott.. lerohadásra alkalmatlan volt ez a nap, mindenki annyit repült amennyit nem szégyelt :)Mintha ennek a hosszú télnek már nyoma sem lenne, új időszámítás kezdődött. Mostantól vége az itthonülésnek, punnyadásnak és kezdődhetnek a soha véget nem érő szakértések, hegymászások, messzerepülések..


Ébredezzen mindenki, hírül hoztuk: ITT A TAVASZ! :)

pár fotó itt: http://skywalk.hu/gallery.php?gid=728

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése